Wat is Nippy?

Nippy is een drinkbaar ontbijt, of zeg maar gerust een complete maaltijd.

Het is de perfecte oplossing als je tijd en geld wilt besparen, je vleesconsumptie wilt verminderen, je eetpatroon wilt verbeteren of wilt afvallen. Wat jouw doelen ook zijn in je leven, wij zorgen voor een goede start.

75% van de werkende of studerende mensen is geen ochtendmens en staan niet ruim een uur voor vertrek al naast hun bed. Hierdoor slaat maar liefst 1 op de 4 zijn ontbijt geregeld over. En dat is nou juist wat je niet moet doen wanneer jij succesvol je dag wilt beginnen. Je ontbijt is immers de belangrijkste maaltijd van de dag. Na een nacht slapen heeft jouw lichaam een goed ontbijt nodig om op gang te komen.

Wij hebben ervoor gezorgd dat jij nooit meer je ontbijt hoeft te missen of over te slaan. Één ontbijt shake met alle voedingsstoffen die jij nodig hebt om je dag succesvol te beginnen. Geen zuivel product of voedingssupplement maar echt eten!


Betekenis 'Nippy® Breakfast'

Je hebt gezocht naar de nieuwe manier van ontbijten: ontbijten met Nippy®.

Ni·ppy® (de; o;meervoud: Nippy's)
Herkomst Nippy®: is een afgeleide van nippen*
 
1    eerste maaltijd van de dag; ont·bij·ten met Ni·ppy® (ontbeet, heeft ontbeten)
 

*Betekenis 'Nippen'

Je hebt gezocht op het woord: nippen.

nip·pen (nipte, heeft genipt)
 
1    een teugje drinken

Maar wat zit er dan eigenlijk allemaal in zo’n ontbijt?

Eiwitten

Eiwit is essentieel voor veel lichaamsfuncties. Het is nodig voor de immuunrespons, het transport van andere stoffen door het lichaam en de goede werking van DNA.

Aminozuren (AA's) zijn de bouwstenen waaruit een eiwit bestaat. Er zijn 20 belangrijke aminozuren en negen daarvan zijn essentieel. Niet alle eiwitbronnen zijn gelijk; sommige worden geclassificeerd als 'complete eiwitten' en andere niet. Een complete eiwitbron is er een die een voldoende hoeveelheid van alle negen essentiële AA's (aminozuren) bevat.

Vetten

Vet is een woord dat vaak negatieve gedachten oproept; we hebben de neiging om het woord te associëren met slechte voeding. We worden van jongs af aan aangemoedigd om het vetgehalte in onze voeding zo laag mogelijk te houden om zo een ​​goede gezondheid te bevorderen.

Naarmate de tijd vorderde bleek echter dat de negatieve kanten van vet nogal overdreven waren.

Vet is naast vele andere rollen nodig voor groei, ontwikkeling en cel functie, ook belangrijk voor de opname van vitamines zoals vitamine A en E. Dit zijn vitamine die juist in vet oplossen. Zoals we ook zien bij koolhydraten zijn er verschillende soorten vetten. Sommige zijn beter dan andere.

Als vuistregel geldt: vermijd transvetten, consumeer wat verzadigd vet maar niet te veel Je belangrijkste bron van vetten moet enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten zijn. Rijke bronnen van onverzadigde vetten zijn onder meer olijfolie, lijnzaad, raapzaad, soja, pinda's, avocado's en vette vis.

Koolhydraten

Koolhydraten zijn een zeer effectieve energiebron. Koolhydraten spelen een belangrijke rol in de structuur en functie van cellen, weefsels en organen. Er zijn in wezen twee soorten koolhydraten: simpele en complexe.

Simpele koolhydraten zijn suikers; het merendeel van een typisch westers dieet wordt geconsumeerd via bewerkte voedingsmiddelen waaraan de suikers zijn toegevoegd. Simpele koolhydraten werken snel; met andere woorden, ze worden snel verteerd, wat resulteert in een snelle toename en vervolgens afname van de bloedglucose (bloedsuikerspiegel) van een persoon.

Complexe koolhydraten hebben de neiging langzamer te worden verteerd, waardoor de bloedglucose (bloedsuikerspiegel) langzaam stijgt en geleidelijk daalt. Complexe koolhydraten zijn onder meer rijst, haver, aardappelen, couscous en quinoa.

Vezels

Vezels zijn koolhydraten die niet verteerbaar zijn. Als gevolg hiervan komt het in de dikke darm terecht waar de meeste darmbacteriën zich bevinden. Deze bacteriën kunnen een deel van de vezels verteren, die vervolgens weer energie leveren aan het lichaam.

Vezels hebben verschillende voordelen, zoals het bevorderen van de gezondheid van de darmen. Vezelrijk voedsel is bijvoorbeeld volkoren, zoals volkorenbrood, pasta, haver, peulvruchten, noten, groenten en fruit.

Micronutriënten (vitamine/mineralen)

Hoewel macronutriënten in grote hoeveelheden in het dieet nodig zijn, zijn micronutriënten in verhouding in veel kleinere hoeveelheden nodig. Ze zijn belangrijk om een ​​groot aantal verschillende redenen. Bijvoorbeeld bij het helpen van ons zicht bij weinig licht, tot het helpen genezen van wonden.

 

Waar halen wij deze voedingstoffen vandaan?

Jouw ontbijt wordt gemaakt van een aantal verschillende grondstoffen. Hieronder hebben we ze op een rijtje gezet:


Nippy® Assortiment

Volg ons op Instagram @nippybreakfast