Gefeliciteerd!

Jij hebt ons product ontdekt, en daarom hebben wij voor jou speciaal deze exclusive pagina die jou verder helpt op het gebied van kennis over voeding!


18 fabels over voeding

Fabel 1: verwijder koolhydraten om vet te verliezen

Hoewel het snijden van suikerachtig en verfijnd koolhydraatvoedsel u kan helpen ongewenst lichaamsvet te verliezen, is dit slechts een deel van het plaatje. Vezelig, zetmeelrijk koolhydraatrijk voedsel levert een belangrijke bijdrage aan een gezond dieet. Regelmatig geconsumeerd, deze voedingsmiddelen helpen verzadiging en helpen overeten te voorkomen. Hoewel het nodig is om de portiegroottes van koolhydraatvoedsel te matigen als u wilt afvallen, moet u ze niet helemaal uitsnijden.

Mythe 2: Door maaltijden over te slaan, kunt u sneller afvallen

In feite kan het tegenovergestelde waar zijn. Neem het volgende voorbeeld: een vrachtwagenchauffeur met overgewicht die tijdens een lange rit overdag niet veel eet, 's avonds thuiskomt en een uitgebreid avondmaal eet. Natuurlijk kan het gebrek aan lichaamsbeweging een factor zijn in hun gewicht, maar het missen van maaltijden is een belangrijke reden.

Als u niet eet, gaat uw lichaam in de 'vastenmodus' en kan uw stofwisseling vertragen om energie te besparen. Een langzame stofwisseling betekent dat u minder snel energie verbrandt dan zou moeten en dat u eerder energie opslaat als vet en niet de huidige voorraden verbrandt. Als u probeert af te vallen, is het absoluut noodzakelijk om drie tot vier (afhankelijk van hoe actief u bent) kleine, regelmatige maaltijden per dag te hebben, inclusief eiwitrijk voedsel en vezelrijke koolhydraten.

Mythe 3: 'Vetarm' of 'vetvrij' voedsel is beter voor je

Al in de jaren zeventig hebben we ons laten geloven dat vet 'slecht' is voor de gezondheid en er zijn campagnes gevoerd om ons ertoe te brengen minder vet te consumeren. Bovendien gebeurt dit nog steeds en bij archaïsche voedseletikettering wordt vaak de nadruk gelegd op vet als een slechte voedingsstof. Vet is niet slecht! We hebben vet nodig en het is van het grootste belang voor een voedzaam dieet om een ​​redelijke hoeveelheid van de juiste soorten vet bij elke maaltijd op te nemen. Pas bovendien op met snacks die als 'vetarm' worden bestempeld, aangezien ze vaak meer suiker bevatten dan hun equivalenten.

Mythe 4: Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die u kunnen helpen om af te vallen

In zekere zin is dit eigenlijk geen mythe, aangezien voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten thermogener zijn dan voedingsmiddelen die rijk zijn aan koolhydraten of vet, op basis van gram voor gram. Eiwitten en vetten zijn verzadigender dan koolhydraten, en vezelrijk voedsel helpt je een verzadigd gevoel te geven en te stoppen met snacken met calorierijk voedsel. Daarom kunnen sommige voedingsmiddelen u indirect ondersteunen bij uw zoektocht om af te vallen.

Er zijn echter geen voedingsmiddelen die daadwerkelijk een calorietekort en gewichtsverlies veroorzaken. Er is een theorie over negatieve calorieën en sommige vezelrijke voedingsmiddelen, bijvoorbeeld selderij, die een verwaarloosbaar gehalte aan eiwitten, vetten en verteerbare koolhydraten bevatten. Voor deze voedingsmiddelen is de theorie dat, aangezien er energiekosten zijn voor het verteren van voedsel als gevolg van de werking van het spijsverteringsstelsel, deze energiekosten hoger zijn dan de energie die door het voedsel wordt geleverd. Helaas is dit echter niet waar, omdat er wat energie wordt geleverd door vezels (ongeveer 2 calorieën per gram vezels, vergeleken met 4 calorieën per gram verteerbare koolhydraten), dus er is een energiebijdrage van voedsel zoals selderij, zij het klein, het ontmaskeren van de negatieve calorietheorie.

Mythe 5: Snacken is slecht voor je

Te veel snacken kan slecht voor je zijn, maar met mate - en met de juiste snackkeuze - kan snacken een nuttige manier zijn om wat extra voeding binnen te krijgen en om die ongewenste hongergevoelens op afstand te houden!

Mythe 6: Verwijder je favoriete voedsel om af te vallen

U hoeft geen voedsel volledig uit uw dieet te schrappen als u probeert af te vallen. Als u uw favoriete voedsel met mate consumeert, kan dit u helpen om u aan een plan voor gewichtsverlies te houden. Hoeveel u opneemt, hangt natuurlijk af van wat uw favoriete voedingsmiddelen zijn, en als ze veel calorieën bevatten, heeft dit invloed op de hoeveelheid die u in uw dieet opneemt.

Mythe 7: Houd dagelijks uw calorieën bij om te weten dat u de juiste hoeveelheid eet

Hoewel de meer voedingsliefhebbers onder ons het misschien nuttig vinden om te weten welke voedingsmiddelen veel calorieën bevatten en welke voedingsmiddelen lager zijn, hoeft u geen calorieën te tellen. Je verbruikt niet elke dag precies dezelfde hoeveelheid energie. Bovendien heeft de calorische waarde van voedingsmiddelen weinig relevantie voor de voedingswaarde van voedingsmiddelen; voedingsmiddelen met vergelijkbare calorieën kunnen een heel ander voedingsprofiel en effect op verzadiging hebben.

Mythe 8: Eten voor het slapengaan maakt je dik

Eten voor het slapengaan zal je niet dik maken! Het is echter geen goed idee om 's avonds als laatste te veel te eten, omdat het niet goed is voor de spijsvertering als je met een volle maag in bed gaat liggen. Omdat ons metabolisme 's ochtends doorgaans sneller is en' s avonds langzamer - gerelateerd aan de afscheiding van hormonen die betrokken zijn bij het metabolisme, zoals insuline -, verspreidt u de voedselopname idealiter over de dag.

Mythe 9: Fruit is slecht voor je omdat het veel suiker bevat

Niemand werd ooit dik door fruit te eten! Suiker is alleen slecht voor je als je te veel consumeert. Fruit bevat natuurlijk suiker in de vorm van fructose, dat anders wordt gemetaboliseerd dan glucose. Fruit is ook rijk aan vezels, wat de vertering van voedsel zal vertragen, en fruit zit boordevol verschillende vitamines, mineralen en fytonutriënten.

Mythe 10: als u regelmatig traint, heeft u meer eiwitten nodig in uw dieet

Als u hard traint, moet u mogelijk uw voedselinname verhogen om extra energie te verbruiken (als u natuurlijk niet wilt afvallen). Naarmate u meer voedsel eet, zult u standaard meer eiwitten consumeren, en dit is voldoende, vooral gezien het feit dat het westerse dieet al typisch eiwitrijker is dan vereist. U hoeft uw eiwitinname zeker niet meer te verhogen dan wat u krijgt door uw voedselinname te verhogen.

Mythe 11: Een veganistisch dieet levert niet genoeg eiwitten op

Vroeger was het inderdaad moeilijk voor veganisten om voldoende eiwitten uit hun dieet te halen en ze moesten voor elke maaltijd zorgvuldig voedsel kiezen. De moderne veganist heeft echter een gemakkelijk leven: het is gemakkelijk om voldoende eiwitten te verkrijgen, want er zijn tal van plantaardige producten met een hoog eiwitgehalte verkrijgbaar, zoals tofu, hummus, tempeh, desserts op basis van soja, veganistische eiwitpoeders en Huel. Door bij elke maaltijd meer dan één plantaardige eiwitbron te combineren, wordt gegarandeerd dat aan de vereisten voor alle aminozuren wordt voldaan.

Mythe 12: Veganistisch worden kan je helpen af ​​te vallen

Kan zijn! Maar dat hangt in de eerste plaats af van uw dieet. Als je een omnivoor dieet zou eten, dan betekent het overschakelen op een plantaardig dieet meestal dat je je meer bewust bent van je voedingskeuzes. Een veganistisch dieet is echter niet noodzakelijk een dieet dat synoniem staat aan gewichtsverlies. Eet je teveel, dan val je niet af. Bovendien kunnen veganistische diëten een beetje koolhydraatrijk zijn als je niet goed plant. En veel calorierijk voedsel (zoals flapjacks) is toegestaan ​​in een veganistisch dieet.

Mythe 13: Detox-diëten zijn goed voor je lichaam om je opnieuw op te starten

Laat ons hier niet aan beginnen! Wat betekent 'detox' eigenlijk? En 'rebooten' doe je met je pc en is niet relevant voor het menselijk lichaam! Als je goed functionerende nieren hebt, zal je lichaam elke dag ontgiften. Als je een artikel ziet over zogenaamde 'detox-diëten', stop dan met lezen!

Mythe 14: Glutenvrij gaan is gezonder voor je

Tenzij je coeliakie hebt of een van de andere zeldzame aandoeningen hebt waardoor je een echte intolerantie voor gluten hebt, is gluten niet 'slecht' voor jou. Gluten is een eiwit dat van nature voorkomt in tarwe, rogge en gerst, en voor de meesten van ons veroorzaakt het geen problemen en draagt ​​het bij aan uw dagelijkse eiwitinname.

Mythe 15: Superfoods zijn een geweldige manier om belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen

'Superfood' is een andere marketingterm zonder werkelijke betekenis in voeding. Sommige voedingsmiddelen die worden aangeprezen als 'superfoods' bevatten wel wat vitamines en mineralen, maar op een lager niveau dan in een portie gewoon fruit en groenten. Uw algehele dieet is de sleutel tot het verkrijgen van voldoende hoeveelheden van alle vitamines en mineralen en al het voedsel is 'super'!

Mythe 16: Koffie is slecht voor je

Tot voor kort dachten dokters dat koffie slecht voor je was. We weten niet zeker waar dit vandaan kwam. Hoewel het verstandig zou zijn om niet te veel cafeïne te consumeren, is koffie rijk aan een aantal fytonutriënten en antioxidanten en is het geweldig om te gebruiken als onderdeel van een voedzaam dieet. Mogelijk moet u de hoeveelheid die u drinkt beperken als u gevoelig bent voor cafeïne; geniet anders van maximaal drie tot vijf kopjes per dag.

Mythe 17: Zout is slecht voor je

Zout wordt gemaakt van twee elektrolyten, natrium en chloride, die beide essentieel en vereist zijn voor sleutelfuncties in het lichaam, zoals de regulering van de vochtbalans. Het probleem is alleen als u te veel zout in uw dieet heeft, wat in verband is gebracht met hoge bloeddruk, hartaandoeningen en beroertes. Matig de hoeveelheid zout die je consumeert, maar snij deze niet helemaal uit.

Mythe 18: Je hebt melk en zuivelproducten nodig om voldoende calcium binnen te krijgen

Calcium is essentieel voor de gezondheid van botten en tanden en voor spiercontractie. Het is cruciaal om een ​​goede calciuminname te hebben tijdens de botopbouwende jaren, die zijn als baby en opnieuw vanaf de adolescentie tot ongeveer 30 jaar. Dit is vooral belangrijk bij vrouwen. Onvoldoende calcium tijdens deze periodes kan leiden tot osteoporose als u ouder bent. Zuivelproducten zijn rijk aan calcium, maar als u zuivel uitsluit, kunt u voldoende calcium binnenkrijgen door een reeks van het volgende in uw dieet op te nemen: plantaardige melk (bijv. Soja, haver, amandel) verrijkt met calcium, noten, zaden, groene groenten, peulvruchten, vette vis met eetbare botten en Huel.


Nippy® Assortiment

Volg ons op Instagram @nippybreakfast