Water For Life®

Wij bij Nippy® maken de wereld een stukje beter samen met jou!

Hiervoor zijn we de samenwerking aangegaan met Water For Life®. Van alle Nippy’s die wij hier verkopen gaat er een deel naar drinkwaterprojecten in verschillende landen in Afrika. 

Sinds de start in 2004 heeft Water For Life® al 1.212.500 mensen in Ghana, Mozambique, Bangladesh, Kenia, Ethiopië, Malawi en de Filipijnen toegang tot kraanwater en/of sanitaire voorzieningen kunnen geven. Maar er zijn nog veel meer mensen die onze hulp kunnen gebruiken, jij kunt deze mensen vandaag nog helpen!


“Een Nippy® hier is een nippy daar”


Maak kraanwater vanzelfsprekend voor iedereen!

Dorst? In Nederland draai je de kraan open en je hebt een glas heerlijk kraanwater. We koken ons eten, wassen onze kleding, springen ieder moment van de dag onder een verfrissende douche en spoelen het toilet door. Een leven zonder betrouwbaar kraanwater is in Nederland niet meer voor te stellen, dankzij onze drinkwaterbedrijven. Maar stel je nu eens voor dat je niet altijd en overal toegang hebt tot betrouwbaar kraanwater? Dat je niet op ieder moment van de dag een glas water kunt drinken, geen toegang hebt tot toiletten of andere goede sanitaire voorzieningen, en niet genoeg water hebt om voedsel te kunnen verbouwen. Voor ons is dat onvoorstelbaar, maar ruim 884 miljoen mensen leven in deze harde realiteit. En zelfs 2,4 miljard mensen leven zonder toiletten of andere goede sanitaire voorzieningen.


Uniek 

Water For Life wordt gesteund door de Nederlandse drinkwaterbedrijven wat hun uniek maakt ten opzichte van andere goede doelen. Al het gedoneerde geld wordt volledig en direct besteed aan het toegang geven van arme mensen tot water en/of sanitatie. Hoe? De Nederlandse drinkwaterbedrijven nemen de zogenaamde ‘overheadkosten’ zoals bijvoorbeeld ICT-, administratie- en communicatiekosten voor hun rekening. Ook ontvangen ons bestuur en onze medewerkers geen vergoeding voor hun werk voor Kraanwaterfonds Water for Life. Zij zetten zich op vrijwillige basis in en er blijft dus niets van het gedoneerde geld aan de ‘strijkstok’ hangen.