5 redenen waarom ontbijten zo belangrijk is

Als je s’ Ochtends opstaat heb je waarschijnlijk weinig tijd, veel haast en dus geen of weinig tijd om te ontbijten. Het is goed dat je druk bezig bent in je leven maar je kan nooit het maximale uit je dag halen zonder een goed ontbijt. En ontbijten hoeft niet lang te duren maar hieronder vertel ik jouw 5 redenen waarom het belangrijker is dan jij dacht: 


1. Ontbijt geeft je nieuwe energie.

Als jij een nachtje lekker geslapen hebt dan is je bloedsuikerspiegel (energieniveau) laag en verlangt jouw lichaam naar nieuwe energie om weer optimaal te kunnen functioneren. Wat voedsel is voor een mens is wat brandstof is voor een auto. En zeg nou zelf, je gaat toch ook geen rondje rijden zonder brandstof?


2. Na een goed ontbijt pak je minder snel een tussendoortje.

Als jij jouw dag start met een goed ontbijt krijg je minder snel trek in een ongezond tussendoortje. Je “snack aanvallen” zullen dus verminderen doordat je bloedsuikerspiegel op een goed niveau is als jij een ontbijt neemt met de juiste voedingsstoffen.


3. Je dag wordt productiever.

Wanneer jij niet goed ontbijt dan kan dit er de hele dag voor zorgen dat je minder goed kan presteren en concentreren. Het heeft zelfs een effect op jouw kortetermijngeheugen en daarom is ontbijten nog belangrijker als jij productief wilt zijn.


4. Ontbijten brengt je spijsvertering op gang.

Met een goed ontbijt krijg je niet alleen nieuwe energie maar je spijsvertering komt in de ochtend ook gelijk opgang door een goed ontbijt. Dit is belangrijk omdat je hierdoor alles verteer wat je gedurende de dag eet. Dat betekent dus minder trek in tussendoortjes en een betere vetverbranding.


5. Een lekker rustmomentje voor je drukke dag begint.

Het is niet goed om gehaast op te staan en vervolgens gelijk aan de slag te gaan zonder ontbijt. Dit zorgt niet alleen voor een slechtere gezondheid maar ook voor stress. Wil je nu een gezonde en snelle start van jouw dag? Neem dan een van de Nippy® Breakfast shakes!

Plaats reactie