Je bent wat je eet.

Je bent letterlijk wat je eet, denk daar maar eens over na. Ons lichaam is grotendeels opgebouwd uit eten en drinken wat wij door ons mond naar binnen nemen. Daarnaast zijn zuurstof en bacteriën uit de lucht hiervoor ook belangrijk evenals Vitamine D dat wij aanmaken als we zonlicht krijgen. Deze bouwstenen zorgen er gezamenlijk voor dat ons lichaam blijft werken.

 

MAAR HOE JOUW LICHAAM BLIJFT WERKEN BEPAAL JE ZELF

 

Jij bepaalt zelf hoe je door het leven gaat en hoe je jezelf voelt door hetgeen wat jij consumeert. Waarschijnlijk ben je niet bewust van de hoeveelheid invloed die eten op jouw hele leven geeft. Het heeft namelijk niet alleen invloed op jouw gewicht maar voeding heeft ook effect op jouw energielevel, humeur en zelfs je slaap.

 

MAAR GEEFT VOEDING JE NIET JUIST ALTIJD ENERGIE?

 

Ja, uiteindelijk krijg je van eten altijd energie maar in verschillende manieren. Van voeding met veel suiker zoals bijvoorbeeld snoep of een chocoladebroodje krijgt je bloed teveel energie in een keer. De daaropvolgende crash maakt je weer moe en hongerig.

 

WAT ZORGT DAN WEL VOOR BETERE ENERGIE GEDURENDE DE DAG?

 

'Complexe koolhydraten', gezonde vetten en eiwitten hebben meer tijd nodig om te verteren, je honger te stillen en zorgen voor een langzame, gestage stroom van energie. Het is dus belangrijk om in de ochtend granen binnen te krijgen. Granen verteren namelijk heel langzaam en geven de energie langzaam weg gedurende je dag. Als je in de ochtend de juiste hoeveelheid hiervan binnenkrijgt houdt dit je uren bezig!

 

Verder zijn proteïnen als eiwitten heel belangrijk. Dat levert brandstof op die langzaam vrijkomt. Het heeft ook meer voedingsstoffen per calorie dan de meeste andere voedingsmiddelen. Dat helpt het de honger te stillen. Als gevolg hiervan sla je waarschijnlijk die donut in de pauzekamer op kantoor over die je bloedsuiker zal verhogen en je energie zal laten crashen.

 

Koffie is waar velen van ons onze ochtendcafeïne schok krijgen. En het werkt. Het verhoogt energie en houdt u meer alert. Overdrijf het gewoon niet. Cafeïne kan je zenuwachtig maken en je slaap verstoren als je te veel hebt, er niet aan gewend bent, of als je het laat op de dag neemt.

 

Als laatste iets wat we natuurlijk niet kunnen vergeten en dat is water. Als je lichaam niet genoeg heeft, word je moe. Het helpt ook brandstof en voedingsstoffen naar uw cellen te vervoeren en helpt afval te verwijderen. Mensen die er meer van drinken, nemen meestal minder vet, suiker, zout, cholesterol en totale calorieën binnen. Dat laat meer ruimte voor gezonde voedingsstoffen die je energiek houden.

 

VOOR DE SAMENSTELLING VAN NiPPY® BREAKFAST IS ER DAN OOK ONDERZOEK GEDAAN NAAR DE JUISTE HOEVEELHEDEN HIERVAN OM DE PERFECTE ENERGIE TE KRIJGEN!

 

DUS HAAL JOUW NiPPY® Breakfast VOOR HET IDEALE BEGIN VAN JE DAG!